bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      milli eğitim kesinlikle. koduklarım anca kullanılmayan kitap basıp sistemin ismini sayısını değiştirsinler. düşündükçe deli oluyorum.
    2. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Cilgin attnin hayaleti'nin (#3890570) no'lu entryini görünce bu konuda yazmak istedim. Özellikle şu bir yıllık staj sürecinde fark ettim: Arkadaşlar; Türkiye'de herhangi bir kurumda çalışan insanların mantığı "bu işi nasıl yapmayız"dır. Ünlü düşünür Garfield der ki "Hiçbir şey yapmamak için her şeyi yaparım". Türkiye'de de çalışanların mantığı bu. İşin kötü yanı, sadece çalışanlar değil; onları denetleyenler de aynı mantıkla bulundukları koltuğu işgal ediyorlar. Ne bileyim şef bakmazken laylaylom takılıp şef bakınca işe odaklansa bu kadar büyük sorun çıkmaz. Liyakat desen zaten yok. Hal böyle olunca birbirinden sinir bozucu seçenekler çıkıyor karşımıza: - Geçiminizi sağlamak için bu saçma düzene direnmek ve sinir krizi, reflü, migren vb. strese bağlı hastalıklardan muzdarip olmak. - Sikerler öyle işi deyip sistemden çıkmak. - "Benim başım kel mi?" deyip onların safına geçmek. (bkz: make your choice)
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      cevap veriyorum; e) hepsi
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      cevap hepsi değildir. işinin hakkını veren özel birçok kurum vardır. ama kamu kurumlarının hepsidir diyebiliriz. bu konuda aksini ispat edebilecek bir insan olabileceğini de düşünmüyorum. tatlı su savunucusu çıkacaksa eğer buyurabilir.
      0özelde patronun para kazanması lazım, para kazandırmayan parasız kalır tabi ki. fakat orada bile işlerini layıkıyla yaptıklarını sanmıyorum. - rakunettin 07.08.2020 21:15:51 |#3894490
      0Sağlık kurumlarını dahil edemeyiz ama özel olsun devlet olsun. İllaki eksikleri vardır ama iyi yani. - pullu ceket 07.08.2020 21:35:15 |#3894558
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kamu kurumlarının çalışma mantığı bu sekilde. insanlar önce bi' dinlemeyi öğrenseler hatta milletcek bunu başarabilsek hayli yol kat edeceğiz, kim bilir. bir il sağlıktan onaylı ölüm belgesi almak için hastaneye kaç kez gittim geldim bilmiyorum. bir işin hemen hallolması için neden illa bir tanıdık şart abi bu kurumlarda. kimse sizin kaknem suratınıza da bayılıpta gelmiyor oralara anasını satayım ne var insanca yapabilsek bir seyleri? ve neden kamuda çalışanlar bunu daha da zorlaştırıyorsunuz?!
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Adalet bakanlığı Milli eğitim bakanlığı Hazine ve maliye bakanlığı Devletin temelini oluşturan 3 kurum diyebiliriz sanırım. Üçü de birilerinin elinde oyuncak oldu. Halimiz itten beter ama nedense kıskanılıyoruz.
    7. 12
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sağlık bakanlığı içeride işler o kadar karışık ama yapılan hiçbir şey yok. ne maaş, ne alan, ne de görev tanımı adına. tamamen siktir edilmiş bir şekilde ilerliyoruuuuz
      2katılmadığın noktayı gelip belirtmediğin sürece şu eksi oy tamamen troll bir nitelik taşıyor benim için mesela. sik sik işler işte. - sedyeci 21.12.2023 17:10:59 |#4657911
      5fahrettin koca eksilemiştir - maggie 21.12.2023 17:44:08 |#4657923
      1jxkekf olabilir - sedyeci 21.12.2023 17:48:59 |#4657924
      butun yorumlari goster (10)
    8. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      internet firmaları telefon hat firmaları elon baba şu uzay aracını uzaya yollasın 1000 lira vereyim aylık ama adam akıllı kesilmeyen yavaş olmayan internet kullanayım.
    10. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hakkını veren kurumlar deseydiniz daha az bir liste çıkardı. böyle yazmaya kalkarsak burdan köye yol olur.
    11. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Devlet kurumlarının %90 ı. Bi ülkede her şey mi yavaş ilerler
    12. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    13. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Türkiye 'de işinin hakkını veren kurum var mıdır? Hepsi eleştirilebilir. Hepsinde göze çarpan eksiklikler fazlasıyla var. Türkiye' de işini hakkıyla yapan tek bir kurum var o da tarikatlar. Çok güzel yontuyorlar, çok güzel zehirliyorlar.
    14. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      spor federasyonları semih abimiz olayı çok güzel ve keyifli bir şekilde anlatmış : link tabi spor federasyonları işin dalga kısmı, hemen hemen her kurumda artık işleyiş böyle. yalnız semih abimizin bir eksiği var başkan olmak için önde kocaman bir gıdının alternatifi olarak bir de badem ya da badem+ bıyık gerekiyor mesela şurada şaklabanlık yapan osman tural abimiz zamanın ptt genel müdürü, sonrasında tenis federasyonu başkanı oldu daha da sonrasında tayyip erdoğan hazretlerinin kararıyla danıştay'a atandı. nasıl oldu, niye oldu, ne yetenekleri vardı da bu kadar alakasız ve önemli üst düzey görevlerde bulundu sanırım hiç bir zaman bilemeyeceğiz. bir de kendisi kamu yönetimi mezunu
    15. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
    16. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: MEB ) Her şey sırf olsun, yapılmış görünsün diye yapılıyor. İdealist başlayan öğretmeni de içine alıp tüketen bir kurum haline gelmiş. Şu kuruma atanana kadar zaten öğretmenin canından can gidiyor onun etkisi de var.
    17. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      adalet bakanlığı
    18. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Öncelikle bireyler mi kurumları değiştirir yoksa kurumlar mı bireyleri geliştirir sorusunun bir doğru cevabı var mı bilmiyorum. Lakin birey olarak rezilin de ötesinde iğrenç bir toplum olmuşken hangi kurumun işini düzgün yapması beklenebilir ki? Kurumdakiler de bu rezil insanlardan oluşuyor. Bu koduğumun ülkesinde herkesi sil baştan adam etmedikçe hiçbir şey düzelmez gibi geliyor. o yüzden kurumunu da bireyini de ayrı ayrı..
    19. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kamu kurumlarının alayı